Boerenwagen

De boerenwagen is een vervoermiddel op vier wielen, bedoeld om goederen of personen te vervoeren. Deze wagen wordt getrokken door één of twee paarden.

De keuze voor welk type rouwvervoer is een heel persoonlijke keuze en kan verwijzen naar het leven van de overledene. Zo liet een boer zich naar zijn laatste rustplaats brengen met zijn paard en hooiwagen. Om de kist op zijn plaats te houden, lagen aan beide zijden van de kist strobossen. De nabestaanden liepen achter de wagen aan naar de begraafplaats. Onze boerenwagen kan worden bespannen met twee paarden met de koetsier op de bok, maar ook met een enkel paard waarbij de koetsier naast de wagen loopt. Hij gaat gekleed in traditionele boerenrouwkleding. Wanneer de overledene de wens voor een sobere of ingetogen uitvaart had, is de boeren oogstwagen een zeer passend vervoermiddel.

Dit type rouwvervoer leent zich ook zeer voor "Natuurbegraven'. Met paard en boerenwagen wordt de overledene geheel in harmonie met de natuur naar de laatste rustplaats gebracht. Het is een duurzame manier van rouwvervoer wat ook past bij 'Natuurbegraven'.

De kosten voor de inzet van de Boerenwagen als rouwvervoer worden op maat berekend en op aanvraag verstrekt. Dit heeft te maken met het feit, dat iedere opdracht weer anders is wat betreft uitvoering, locatie, tijdsbestek etc. Wij zijn gevestigd in het hart van Friesland en kunnen u van dienst zijn door heel Nederland en in overleg daarbuiten.

Contact & gegevens


Augustinus Hoekstra:
+31(0)615226927
Ruurd Hoekstra:
+31(0)651632166
It Lange Ein 7
8647 SB Sibrandabuorren
E-mail: info@eenstijlvolleuitvaart.nl