Groninger boerenwagen

De Groninger boerenwagen is een wat robuustere boerenwagen op vier wielen met ijzeren hoepen. Deze wagen werd veelal gebruikt voor het binnenhalen van verschillende graan- en hooioogsten. Naast het vervoer van landbouwproducten werden deze boerenwagens ook gebruikt voor begrafenissen. Dan werd de laatste rit naar de kerk met een paard en wagen afgelegd. Waar in de grote steden de rouwkoets met paarden in opmars kwam om grotere afstanden te kunnen overbruggen, was op het platteland de gewoonte dat een van de buren zijn paard en wagen ter beschikking stelde voor het vervoer van de overledene naar de laatste rustplaats. Deze boerenwagen wordt getrokken door een tweespan Friese paarden bespannen met passend boerentuig. Wanneer de overledene een sobere of ingetogen uitvaart wenste is deze boerenwagen een passend vervoermiddel. De koetsier is geheel passend gekleed in boerenkleding. Het komt nog regelmatig voor dat er bloemslingers uit eigen tuin van de overledene worden aangebracht op de boerenwagen. De familie loopt bij kortere afstanden achter de wagen aan.

Deze manier van rouwvervoer is tevens uitermate geschikt bij 'Natuurbegraven'. Het is een duurzame manier van rouwvervoer. Geheel in stijl, dus zonder ronkende en glimmende auto's, maar met paard en wagen in harmonie met de natuur, eervol naar de laatste rustplaats.

De kosten voor de inzet van de Groninger boerenwagen als rouwvervoer worden op maat berekend en op aanvraag verstrekt. Dit heeft te maken met het feit, dat iedere opdracht weer anders is wat betreft uitvoering, locatie, tijdsbestek etc.Wij zijn gevestigd in het hart van Friesland en kunnen u van dienst zijn door heel Nederland en in overleg daarbuiten.

Contact & gegevens


Augustinus Hoekstra:
+31(0)615226927
Ruurd Hoekstra:
+31(0)651632166
It Lange Ein 7
8647 SB Sibrandabuorren
E-mail: info@eenstijlvolleuitvaart.nl